Pizza på mitt vis

Igår blev det pizza till middag för oss & det var så himla gott om jag får säga det själv. Gjorde en deg med bakpulver vilket är så himla smidigt, går på 5 röda att svänga ihop!

Deg:

 5 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver 
1 krm salt 
75 g margarin eller smör 
1 dl mjölk
1 dl vatten


nyp ihop smöret med de torra ingredienserna, tillsätt sedan vätskan & arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut på bakplåtspapper & lägg sedan på en plåt.

Min fyllning:

ketchup/tomatpuré
tärnad kassler
rödlök
salladslök
kärnfria kalamataoliver
stark ost


Grädda tills degen fått fin färg i kanterna & osten fått lite yta.





Burgare a'la Ida

Häromdagen gjorde jag egan burgare, vilket jag tycker är så mycket bättre än köpta. Åt dem med fazers "hällakullor" som är ett supergott bröd i två delar, som hamburgerbröd & oså mycket godare! Mycket matigare...

Till det massor av goda grönsaker & en enkel dressing på cremefraich & salladskrydda.

Burgare:

400 g färs av valfri sort
3 salladslökar (använd hela)
1 chilifrukt (smaka gärna på den innan så du vet hur mycket du vill ta i)
1 ägg
örtsalt & peppar
en skvätt grädde


Blanda allt & forma till lagom stora biffar.

Tyvärr strejkade batteriet på kameran så det blev ingen bild...


hällakullor från fazer

Tävla om choklad...

Hos Kalasgott kan du fram till den 24/4 kl 24.00 tävla om choklad från aromboden.

Ta chansen...



Påskförberedelse...

Hej mina vänner.

Jag & J drar till norrland imorgon för att fira påsken. Så idag har jag gjort en lax & sparrispaj som jag ska ta ta med & bidra med...

1 pkt maizena pajdegsmix

Fyllning
ca 300 g rökt lax
1 gul lök
1 bit purjolök
Fördela i pajskalet

Äggstanning
3 ägg
1 paket philadelphiapost eller annan färskost
1 dl grädde
salt & citronpeppar
Rör till jämn smet & häll över fyllningen.

Garnityr
1 bunt färsk grön sparris
(om du böjer sparrisen med båda händerna går den av där den är torr, o du får bara den färska goda biten kvar)
Lägg sparrisen som "ekrar"

Grädda på 200 grader  tills den stannat & fått fin färg.
Servera med en god sallad & kanske en romsås?

Bon apetit!



Brödvinst

Glömde berätta att jag vann andra priset i en tävling på matplatsen
Vann kuponger till  20 påsar med rågruta från fazer, ska bli spännande att testa dessa =)

TACK!!


Helgskinka i ny kostym...

För ett tag sedan när jag spaserade på coop forum så hade dom helgskinka på bra pris.. köpte en lite halvt spontant utan att veta vad jag skulle göra med den...

I lördags bestämde jag mig för att helsteka den i ugnen... La en först i vatten över dagen för att dra ut lite av saltet då den var lättrimmad.
Tog sedan bort svål & det mesta av fettet på ovansidan, lämnade en del för att undvika att den skulle bli torr.
rullade den sedan i peppar & hackad persilja, stekte den sedan till fin färg. Efter det la jag den tillsammand med äpplen och lök i en form & lät den gå i ugnen i ca 1,5 timma till den nådde 80 grader... Kan ibland tycka att rimmat kött kan kännas lite rått vid 70 grader så lät den gå ett extra tag. Den blev perfekt, det härliga med rimmat kött är ju att de har sin fina rosa färg även efter tillagning!

Gjorde snabbt en sås på skyn & grädde, blev en spännande smak med både krämighet av grädden & syran från äpplena.
serverade med klyftpotatis & gröna ärtor.. det blev riktigt riktigt smaskigt!






RSS 2.0