Brödpanel!


Ja, då var det dags att testa lite nya bröd från Pågens sortiment. Detta får man göra när man är med i deras brödpanel. Den här gången var det en bamse-låda som kom innehållande hela 7 stycken bröd, det var bland annat ciabatta, fullkornsbröd, rågtoast, någon baguettevariant samt gifflar med vaniljsmak.
Har hunnit testa fullkornsbrödet med surdeg vilket var riktigt gott! Lagom stora skivor och mustig smak!
Pågen fullkornsbröd får 5 av 5 poäng av mig!


<br>
<br>


Till kvällskaffet smakade vi även varsin giffel med vanilj, jag är sedan tidigare faktiskt rätt svag för dessa små gifflar och dessa var verkligen ingen besvikelse, riktigt god smak och väldigt saftiga!


Nej, pågen har inte köpt mig ;)... Jag ger även gifflarna 5 av 5 möjliga poäng!

Ska bli spännande att testa resten!

Vit chokladpannacotta med rosenmarinerade jordgubbar

Dagens recept är en upphottad version av den gamla klassikern pannacotta, här i vit chokladkostym flankerad av jordgubbar som marinerats i en sockerlag med rosenvatten och mynta.


Pannacotta  4 portioner
(pannacottan görs med fördel dagen innan)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 2 st blötlagda gelatinblad
  • 120 g vit choklad, hackad
Gör såhär:
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  • Låt gräddmjölken koka upp med vaniljen
  • Hacka chokladen och smält den i gräddmjölken
  • krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
  • Låt blandningen svalna innan du häller upp den i dekorativa serveringsglas
Tips:
En rolig effekt är att ta exempelvis wiskeyglas, hälla rikligt med grovsalt eller liknande i en form, ställ sedan glasen snett i saltet innan du häller i gräddblandningen, dett ger en snygg lutande pannacotta när den stelnat och du ställer upp glasen på ett platt underlag...

Marinerade jordgubbar

Görs samma dag

kallrörd sockerlag:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • en svätt rosenvatten (smaka dig fram)
  • en näve hackad mynta
  • en liten kartong jordgubbar

Klyfta eller halvera jordgubbarna och lägg dessa i lagen, låt dra någon timme.

Servera pannacottan med en hög jordgubbar och kvist mynta!



RSS 2.0