Toast med tomatsallad & creme fraich

Häromdagen så kände jag för o svänga ihop nån enkel förrätt, det resulterade i den här toasten med en god ganska vitlökig tomatsallad & en klick sval cremefraich på, smaklig spis!
2 pers
  • 2 st formbrödsskivor eller annat gott bröd, gärna en grövre variant
  • 1 stor tomat
  • 0,5 rödlök
  • En bit grön paprika
  • vitlök
  • olja
  • balsamvinäger
  • honung
  • salt & peppar
  • creme fraich
  1. Hacka grönsakerna
  2. Blanda med övriga ingredienser
  3. Smaka av med honung, salt & peppar
  4. Grilla brödet, går även bra att rosta i brödrosten
  5. Dela brödet i trekanter & fördela tomatsalladen på varsin trekant
  6. Lägg en klick creme fraich & lägg på den andra trekanten


Godaste grillmarinaden

Idag ska vi grilla älg, ska bli riktigt smaskigt!!
jag har marinerat köttet i denna smaskiga whiskeymarinad. Och blir inte skrämda alla ni som inte är några whiskeyfantaster, det är inte jag heller men denna är gudomlig.
Skriver inga mängder, eftersom det beror lite på köttmängd och så. Man får helt enkelt smaka sig fram
  • olja
  • soya
  • ketchup
  • sirap
  • whiskey
Blanda allt & låt köttet ligga minst ett par timmar.


Muffins med Choklad & Kahlua

Här kommer ett smaskigt muffinsrecept som jag hittade på av vad som fanns hemma. Givetvis har jag använt ett grundrecept för muffins.
16 st
  • 125 gram smör
  • 4 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 1 stort ägg
  • 100 g mjölkchoklad
  • 4 msk kahlua eller liknande
Gör såhär:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda sedan i mjölken, filen, kahluan & ägget i smöret.
  3. Blanda alla torra ingredienser inkl den hackade chokladen i en bunke.
  4. Tillsätt smörblandingen i det torra.
  5. Fördela i stora muffinsformar som står i en muffinsplåt.
  6. Grädda på 200 grader i ca 20 min.

RSS 2.0