Rabarberpaj

I helgen var min sambos familj här på besök från norra sverige. Dom blev helt till sig när jag bjöd på rabarberpaj, där har de bara precis tittat upp ur jorden.
Det här receptet kommer från början från min mammas jobbakompis Monica, det är en smulpaj men den är liiiite godare & liiite mer knäckig än vanlig smulpaj.
  • Rabarber
  • socker
  • potatismjöl
Fyll sin form med rabarber, receptet är tänkt till en vanlig pajform ungefär.
Strö över socker & potatismjöl.
  • 250 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 dl socker
Smält smöret i en kastrull, blanda i resten av ingredienserna.
fördela degen över pajen & grädda på 200 grader i 20-25 minuter
Tyvärr glömde jag ta bilder men den lär hamna på bordet fler gånger i sommar så bild kommer! but i promise you, den är ljuuvlig!
Sjävklart går det utmärkt att använda andra frukter eller bär till det här receptet!

RSS 2.0