Vägen till Thailand går via magen...

Jo så är det, i väntan på en ny resa till vårt paradis så får vi hålla till godo med den underbara maten. Det här är ett ofta återkommande recept hemma hos oss. Helt vanlig fläskfärs förvandlas till en gryta som i en blinkning förflyttar oss till värme, sand mellan tårna och solnedgång.
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 3 st schalottenlökar
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk thailändsk soya
  • ½-1 msk röd currypasta
  • ca 4 st smulade limeblad
  • 4 st plommontomater
  • vatten
  • 280 g äggnudlar
Börja med att lägga nudlarna i en bunke och häll över kokande vatten så att nudlarna täcks.
Hacka vitlök och ingefära fina och woka det tillsammans med löken i het olja.
Tillsätt köttfärsen och woka till köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt fisksås, soya, curry och limeblad.
Späd grytan med vatten till önskad "såsighet"
Tillsätt till sist tomaterna som du skurit i ca 1x1 cm stora tärningar
Låt puttra en liten stund.
Servera med de nykokta nudlarna och njut!


 


RSS 2.0