Tävling!

Hos Hello sugar kan du nu tävla om lite roligt strössel.
Come on, do it!




Min tårtvision har blivit verklighet!

Igår när jag fyllde år blev min tårtvision äntligen en riktig tårta & den blev underbart goood!

Här kommer som utlovat receptet:

Botten:

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 krm salt


Smörj & bröa en springform. smält smöret & vispa ihop det med ägg & socker. Blanda sedan in de resterande ingredienserna.
Häll det i formen & grädda på 170 grader i ca 20 min, skaka lätt på formen emellan åt & se till att den inte blir för fast. Smeten ska röra sig när du skakar på formen.
Lät kakan svalna helt.


Glass:

3 dl grädde
Lemoncurd

Maränger

Grädden vispas fluffigt, inte för hårt. Vispa tills de bildas mönster efter vispen.
Blanda sedan i lemoncurd tills du tycker glassen smakar lagom mycket. Skriver ingen mängs på curden eftersom jag anser att det är en smaksak.
Häll glassmeten på kladdkakan & täck ytan med krossade maränger.
Ställ tårtan i frysen.


Innan servering:

ta fram tårtan en stund innan servering, garnera med färska jordgubbar.



Födelsedagsfoccacia

idag har jag bakat Foccacia som jag ska servera till pastasalladen. Foccacia är lite av ett paradnummer för mig. jag har det i ryggsäcken från en restaurang där jag jobbade där vi alltid serverade detta bröd tillsammans med någon röra att bre på föra maten. Idag gjorde jag bara en liten sats, alltså hälften av nedanstående. detta recept blir lagom till en stor långpanna.

DEG:

* 50 gram jäst
* 6 dl mjölk
* 1,5 tsk salt
* 0,5 dl olivolja
* 1 morot
* En dutt flytande honung
* En dutt dijonsenap
* 4 dl durumvetemjöl
* 1 liter vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Värm mjölk tillsammans med olivolja till 37 grader & slå den över jästen & rör tills jästen löst sig. Riv moroten & blanda i den tillsammans med honung & senap.
Tillsätt nästan allt mjöl samt salt & arbeta ihop till en lös deg.

Jäs under bakduk i ca 40 min.

Ta lite olivolja i händerna & tryck ut degen på en bakplåtsklädd plåt. Jäs ytterligare ca 30 min.

GARNITYR:

Här kan man ta lite vad man gillar men jag brukar använda följande:


* Skivad rödlök
* soltorkade tomater
* fetaost
* oliver
* cocktailtomater
* Flingsalt (vilket jag tyvärr hade glömt köpa idag..damn.)

Tryck ner garnityret i degen & ringla på lite extra olivolja sist strör du på riktigt med flingsalt.

Ibland blandar jag i de soltorkade tomaterna i degen istället för att ha dem ovanpå, det är en smaksak

Grädda brödet i tills det fått bra färg & låter ihåligt.

Innan gräddning


Klart!


Smaskigt!

Mina soltorkade tomater

Jag fixar ofta goda soltorkade tomater på eget vis, är inte så mycket för de här köpta som ligger i olja bortsett från ridderheims som är gudomliga men de är lite i överkant på priset tycker jag.
Därför köper jag vanliga torkade som ligger vacumförpackade.

Jag blötlägger dem någon timme i ljummet vatten tills de mjuknat lite. Idag blandade jag dem med olivolja, rivna basilikablad samt lite salt.


Smaskigt värre!






En tårt-vision...

På tisdag är det dags för födelsedag för mig. Just nu sitter jag & planerar tårtan som jag ska bjuda på inne i mitt huvud. Det är en tårtvision jag länge burit omkring på & nu ska låta bli verklighet..
Jag känner mig dock något skraj.. Tänk om den inte är så god som den är i mitt huvud, för där är den helt gudomlig.. Tänk om det inte gifter sig sådär bra som jag tror..

Iallafall så består min visionstårta av:

En riktigt maffig & seg kladdkakebotten som sedan får ett lager av krossad maräng &  ett tjock lager av hemgjord lemoncurdglass. det hela ska toppas med färska klyftade jordgubbar samt riven choklad.

vad tror ni?

Sommarlängtan...

Idag ligger skyarna tunga & grå över Uppsala. Då passar vi på att pigga upp oss med riktigt sommarmat
 nämligen sill & potäter!

Till detta har vi gräddfil, gräslök & rödlök. Funderar på att även ha lite hackat ägg till.

Vår favvosill är Drömsill som innehåller bland annat rom & dill. Ikväll blir det även en billigare variant i form av abbas klassiska senapssill.




RSS 2.0