Vit chokladpannacotta med rosenmarinerade jordgubbar

Dagens recept är en upphottad version av den gamla klassikern pannacotta, här i vit chokladkostym flankerad av jordgubbar som marinerats i en sockerlag med rosenvatten och mynta.


Pannacotta  4 portioner
(pannacottan görs med fördel dagen innan)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 2 st blötlagda gelatinblad
  • 120 g vit choklad, hackad
Gör såhär:
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  • Låt gräddmjölken koka upp med vaniljen
  • Hacka chokladen och smält den i gräddmjölken
  • krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
  • Låt blandningen svalna innan du häller upp den i dekorativa serveringsglas
Tips:
En rolig effekt är att ta exempelvis wiskeyglas, hälla rikligt med grovsalt eller liknande i en form, ställ sedan glasen snett i saltet innan du häller i gräddblandningen, dett ger en snygg lutande pannacotta när den stelnat och du ställer upp glasen på ett platt underlag...

Marinerade jordgubbar

Görs samma dag

kallrörd sockerlag:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • en svätt rosenvatten (smaka dig fram)
  • en näve hackad mynta
  • en liten kartong jordgubbar

Klyfta eller halvera jordgubbarna och lägg dessa i lagen, låt dra någon timme.

Servera pannacottan med en hög jordgubbar och kvist mynta!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0