Helgskinka i ny kostym...

För ett tag sedan när jag spaserade på coop forum så hade dom helgskinka på bra pris.. köpte en lite halvt spontant utan att veta vad jag skulle göra med den...

I lördags bestämde jag mig för att helsteka den i ugnen... La en först i vatten över dagen för att dra ut lite av saltet då den var lättrimmad.
Tog sedan bort svål & det mesta av fettet på ovansidan, lämnade en del för att undvika att den skulle bli torr.
rullade den sedan i peppar & hackad persilja, stekte den sedan till fin färg. Efter det la jag den tillsammand med äpplen och lök i en form & lät den gå i ugnen i ca 1,5 timma till den nådde 80 grader... Kan ibland tycka att rimmat kött kan kännas lite rått vid 70 grader så lät den gå ett extra tag. Den blev perfekt, det härliga med rimmat kött är ju att de har sin fina rosa färg även efter tillagning!

Gjorde snabbt en sås på skyn & grädde, blev en spännande smak med både krämighet av grädden & syran från äpplena.
serverade med klyftpotatis & gröna ärtor.. det blev riktigt riktigt smaskigt!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0