Bröd med vitlök & mozzarella

Idag blir det middag med brorsan & hans familj, på menyn står det gulashsoppa & till det måste man ha ett gott bröd. Det här receptet är Leilas men jag har ändrat lite. I hennes recept är brödet fyllt med parma, oliver & mozzarella men till soppa tyckte jag inte att det behövdes skinka i brödet så jag hade i mozzarella & ett vitlökssmör.

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella ost
50 g smör
3 vitlöksklyftor

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.

4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.

5. Bre på vitlökssmöret & riv mozzarellan i bitar & lägg denna ovanpå.

6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.

7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

 

 

 


Såhär blev det när jag testade att lägga i skivor av vanlig hårdost & skivor av kalkon.
Riktigt smaskigt det med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0