Svea-Maggans gudomliga daimtårta

När jag för flera år sedan jobbade på Svea bar & matsalar i Halmstad fanns där en härlig kock som hette Maggan. Detta är hennes gudomligt goda daimtårta.


Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g malda hasselnötter
  • ½ tsk bakpulver

Vispa detta poröst, häll i en smord springform & grädda i 175 grader i ca 30 min. Botten ska vara lite seg-kladdig.


Glass
  • 3 dl grädde
  • 2 st dubbeldaim
  • oboy
Vispa grädden toppig, absolut inte för hårt. Blanda i den hackade daimen & slutligen oboypulver efter smak beroende på hur stark oboysmak man vill ha.
Häll detta ovanpå botten (ha kvar kanterna på formen). Frys tårtan.
Ta med fördel fram den en stund innan servering så den inte är för hård.

garnera med färska bär & hackad daim.

Tyvärr har jag ingen bild på tårtan just nu men lovar att uppdatera med detta såfort tårtan bakas nästa gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0