Skållade rågbullar

Jag är alltid ute efter det bästa brödreceptet! det här var ett toppenrecept, dock ska ju tilläggas att hembakade frallor alltid är bäst nybakade. men dessa var även helt klart godkända dagen efter!

Det var efter mitt misslyckade försök med surdeg som min mamma föreslog att jag skulle prova skållebröd för att hon tyckte att brödet blev ganska likt surdegsbröd, vilket jag också tyckte att dessa blev, iallafall den lite seg-krispiga ytan! Supergott!


3 dl rågmjöl
4 dl vatten
40 g jäst
1/2 msk salt
ca 5 dl vetemjöl special

 

1. Lägg hälften av rågmjölet i en bunke. Koka upp 2 dl av vattnet, slå över och rör om. Låt svalna eller gärna stå över natten.

2. Värm resten av vattnet till 37°. Rör ut jästen med degspadet och arbeta in övriga ingredienser till en smidig deg. Jäs 45 minuter. Knåda degen väl, rulla ut längder och dela i bitar. Rulla runda bullar, ställ dem på en plåt med bakpapper. Klipp ett kryss i varje bröd. Jäs 45 minuter.

3. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills de har fått fin färg och är klara.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0