Sirapslimpa a'la kryddburken







Ikväll har jag bakat bröd, det var längesen och ska väl villigt erkänna att det inte är min starka sida även om jag tycker det är roligt! Jag är livrädd för att bröd ska bli torrt och lyckas nog varje gång ta för lite mjöl.. så även denna tror jag då de blev mer omfångsrika i sidled än i höjd men dom luktar gott & ser goda ut iallafall!

Jag blev iallafall så oerhört sugen när jag snurrade runt på kryddburken som drivs av Linda, där fanns detta recept på just Sirapslimpa och jag var bara tvungen att prova



Ingredienser
(2 stora limpor)
1 pkt jäst (50 gram)
6 dl vatten
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
ca 1 kg rågsikt


GÖR SÅHÄR :

Läs upp jästen i en stor buke med ljummet vatten (37grader). Tillsätt matoljan, sirapen, saltet och halva mängden mjöl. Arbeta ihop degen för hand på mjölat bakbord. Mata på med mer mjöl under tiden tills du får en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.  Ta upp på mjölat bakbord & knåda degen smidig! Forma till två limpor. Lägg på en ugnsplåt och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda i ugnen ca 40-45 min i 200 grader. Pensla bröden både före och efter gräddning med sirap utrört i lite vatten. Låt svalna på galler utan bakduk.


Kommentarer
Postat av: Anonym

åh detta bröd såg verkligen jätte gott ut! måste testas!! gillar din blogg förresten, hittade just hit så jag sitter och bläddrar lite grann :)

2009-04-21 @ 18:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0