Vit chokladpannacotta med rosenmarinerade jordgubbar
Dagens recept är en upphottad version av den gamla klassikern pannacotta, här i vit chokladkostym flankerad av jordgubbar som marinerats i en sockerlag med rosenvatten och mynta.
Pannacotta 4 portioner
(pannacottan görs med fördel dagen innan)
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 urskrapad vaniljstång
- 2 st blötlagda gelatinblad
- 120 g vit choklad, hackad
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten
- Låt gräddmjölken koka upp med vaniljen
- Hacka chokladen och smält den i gräddmjölken
- krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
- Låt blandningen svalna innan du häller upp den i dekorativa serveringsglas
Tips:
En rolig effekt är att ta exempelvis wiskeyglas, hälla rikligt med grovsalt eller liknande i en form, ställ sedan glasen snett i saltet innan du häller i gräddblandningen, dett ger en snygg lutande pannacotta när den stelnat och du ställer upp glasen på ett platt underlag...
Marinerade jordgubbar
Görs samma dag
kallrörd sockerlag:
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- en svätt rosenvatten (smaka dig fram)
- en näve hackad mynta
- en liten kartong jordgubbar
Klyfta eller halvera jordgubbarna och lägg dessa i lagen, låt dra någon timme.
Servera pannacottan med en hög jordgubbar och kvist mynta!

Kommentarer
Trackback